Tuesday, October 2, 2012

Η βάΠΤΗΣΗ του Κωνσταντίνου

Και όχι δεν έχουμε κάνει ορθογραφικό λάθος.Αλλά τον τελευταίο καιρό είχαμε αναλάβει την βάπτιση του μικρού Κωνσταντίνου που ήταν πραγματικά μια ΠΤΗΣΗ...Εξ' ου και το λογοπαίγνιο που χρησιμοποιήσαμε!!

Οι οδηγίες ήταν απλές και μόνο τρείς...κόκκινο,μπλέ και πολλά μα πολλά αεροπλάνα!Αλλά ας  πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η κεντρική ιδέα για τις μπομπονιέρες ήταν πουγκιά στα δύο χρώματα διακοσμημένα με μπρελόκ αεροπλάνο.Στην αγορά όμως η τιμή τους ήταν απαγορευτική και για αυτό τον λόγο επιστρατεύτηκε η παλιά ραπτομηχανή μας.

250 πουγκιά,κομμένα και ραμμένα από εμάς στις διαστάσεις που θέλαμε για να 'ταιριάζει' ακριβώς και το μπρελόκ.Γκρό κορδέλα με γαζί που χάρησε πολύ και φυσικά τα μπρελόκ...όχι σκέτα όμως μιας και χαράκτηκε σε καθένα από αυτά, τα αρχικά του μωρού και η ημερομηνία της βάΠΤΗΣΗΣ!

Και μιας και η ραπτομηχανή ήταν στα φόρτε της,αποφασίσαμε οι παιδικές μπομπονιέρες να είναι υφασμάτινα shopping bags κεντημένα με το σύνθημα της βάΠΤΗΣΗΣ!Μέσα είχε ζαχαρωτά,ξυλομπογιές και ένα καδράκι για ζωγραφική!!Το κεντημένα το προσέξατε...??!?!?

Τα κεράκια για την κολυμπήθρα,ήταν τυλιγμένα με μπλέ κερωμένο κορδόνι,γκρό κορδέλα και φυσικά αεροπλανάκια.Τσόχινα αεροπλανάκια που υπήρχαν παντού στον χώρο.Η λαμπάδα και αυτή στα χρώματα του κόκκινου και του μπλέ,με ένα χειροποίητο φίογκο,γκρό κορδελίτσα και κόκκινη ζικ-ζακ κορδέλα με διάσπαρτα αεροπλανάκια.Στο ίδιο ύφος ήταν και το μπουκαλάκι για το λάδι.

Το κουτί της βάΠΤΗΣΗΣ μας δυσκόλεψε λιγουλάκι αλλά τελικά νομίζουμε οτι τα καταφέραμε.Ήταν 100% χειροποίητο ξύλινο κουτί στο σχήμα της εργαλειοθήκης  με δύο vintage αεροπλάνα να κρέμονται από αυτό!!

Για το βιβλίο των ευχών,ζητήσαμε την βοήθεια της Γεωργίας από το Handmade by Geo που έκανε επίσης και τον πίνακα που στόλιζε το τραπέζι των ευχών!Γεωργία, σε ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να ξανά 'συναντηθούμε΄σύντομα!

Το χεράκι όμως το βάλαμε και στην διακόσμηση της δεξιώσης!Η μάμα του μικρού είχε κρατήσει όλα τα τενεκεδάκια από το γάλα του μικρού με προοπτική να τα χρησιμοποιήσει κάπου!Και εμείς λοιπόν τα μετατρέψαμε σε κεντρικό στολισμό στα τραπέζια!Από τα λόγια της μαμάς,τα τενεκεδάκια κέρδισαν όλες τις εντυπώσεις!!















 Εμείς με την σειρά μας,να ευχηθούμε τα καλύτερα στον Κωνσταντίνο και η ζωή του να είναι πάντα μια υπέροχη ΠΤΗΣΗ!!!

11 comments :

  1. Απίθανη βάφτιση με πολύ πρωτότυπο θέμα!!! Το αναδείξατε τέλεια με φανταστικό συνδυασμό χρωμάτων!!! Οι μπομπονιέρες πολύ όμορφες και φινετσάτες και η ιδέα με τα τενεκεδάκια από το γάλα απλά φοβερή! Φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Πολύ μου αρέσει ο συνδυασμός κόκκινο -μπλέ!!! Πραγματικά πολύ όμορφα όλα και τόσο ταιριασμένα μεταξύ τους.

    ReplyDelete
  3. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ !!

    ReplyDelete
  4. Όλα υπέροχα.... και τα κουτιά από γάλα, η έκπληξη!!!!
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  5. Τέλεια η επιλογή των χρωμάτων και όλες οι ιδέες είναι φοβερές!!! Μπράβο!!!!

    ReplyDelete
  6. Οι μπομπονιέρες είναι πολύ όμορφες και λιτές! Πόσο που αρέσουν αυτές οι κορδέλες που διαλέξατε!
    {Fan, όπως λέμε sofan!}

    ReplyDelete
  7. Πολύ πολύ όμορφα όλα! Η ιδέα με το αεροπλανάκι επίσης τέλεια! Το κουτί φοβερό! Μπράβο σας κορίτσια, θα έρχομαι να σας βλέπω!

    ReplyDelete
  8. Μπράβο σας! Μου αρέσει το θέμα αεροπλανάκι σε κόκκινο-μπλε για αγόρι! Κι εσείς βέβαια το "απογειώσατε"!
    Χαιρετισμούς*

    ReplyDelete
  9. Μ'αρέσει πολύ που τα χρώματα ξέφυγαν από το κλασσικό γαλάζιο, και βρίσκω super την ιδέα με τα κουτιά από γάλα!

    ReplyDelete
  10. Καλώς σε βρήκα κ στο μπλόγκ σου!!!!
    Όλα είναι απλά υπέροχα!!!!
    Να ζήσει ο Κωνσταντίνος!!!
    Το θέμα είναι πολύ ωραίο!!
    Πολύ μου άρεσε κ ο τίτλος της αναρτήσεις σου!!!!
    Μπράβο για όλα είναι απλά υπέροχα κ ακόμα ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ που έκατσες κ έραψες 250 σακουλάκια!!!!!φιλιά

    ReplyDelete
  11. Όλο το σκηνικό είναι υπέροχο!!!! And the oscar goes to...
    Η κολυμπήθρα μου άρεσε πάάρα πολύ. Όλα όλα όλα είναι υπέροχα!!!! Να ζήσει ο γλυκούλης!!!!!

    ReplyDelete